Måndag 9/8 – Uppritning klar och demonstrerad

Posted on 9 augusti, 2010

0


Yxskador och myggbett – veckans regnigaste dag

Arbetsdagen inleddes med tysk klapp-och-sång-lek, till allas förtjusning. Sedan fortsatte arbetet i högt tempo, vilket möjligen ledde till de första skadorna: ett yxhugg i benet och ryggskott. Tyske M var ganska upprörd över att den svenska Gränsforsyxan – annars mycket uppskattad – var tillräckligt vass för att gå igenom hans arbetsbyxor och ge honom ett sår som nästan behövde sys. Engelske Rob tillverkade en krycka så att M nu kan hasa sig runt medan vi bär hans väskor till och från arbetsplatsen. Ryggskadade B fick också avbryta dagen och åka till stan för akupunktur.

Mycket arbete blev ändå gjort, bl.a. kom kransågningen igång ordentligt. Det är en mycket gammal metod för att såga timmer på längden. Krånsågning kräver två personer, på bilden syns Johannes och en s.k. Wandergesälle, en tysk hantverkare som utbildar sig på vandrande fot, just nu i Japan.

Uppritningen blev helt färdig idag, vilket innebär att det nu finns en plan yta där det europeiska bygget är exakt utritat. Tyske Cornelius, Ulriks nya takgeometriska idol,  gjorde en mycket bra genomgång för både den japanska och europeiska gruppen.

Täljhästen som gjordes igår användes för att tillverka dymlingar, stora träspikar. Österrikaren Wolfgang arrangerade en dymlingsfabrik, där Lina förberedde dymlingarna för vidare täljning. Skotten Cormac gjorde den sista utformningen.

Annonser
Posted in: Okategoriserade