Lange dage og korte nätter

Posted on 12 augusti, 2010

0


Well, well

Her sidder man nu, ganske så trät efter nogle hårde dage. Dagen starter med afgang kl 7.00, og hjemkomst kl 19.00. Der er derefter en del socialt liv hvor japanere og Europäer kommunikerer med hjälp af de ord de nu kan finde på og derefter lyde og fagter, hvilket japanerne er specialister i.

På arbejdspladsen har der desvärre ikke väret mulighed for udveksling i den grad som man havde kunnet håbe. Dette skyldes både at japanerne er underbemandede og i aller höjeste grad de kulturelle forskelle. I dag har vi dog, efter lidt pres fra Ulrik, fået en helt unik gennemgang af japansk stolpverksteknik. Japansk håndvärksformidling sker ellers ikke med forklaringer, men kun efter ”learning by watching”- metoden… Det var helt fantastisk at få et närmere indblik i det japanske system, som har ligheder med både fransk, amerikansk og skandinaviske metoder. De tilpasser jo stolperne stortset som når man ”meddrager” tömmeret i et svensk bjälkehus…

Her et eksempel på det japanske layout, med den fint udformede ”sumitsubo”, det japanske snorslag (tilsvarende kridtsnor)

Ulrik har som sagt også blevet udset til en af de europäiske ”headcarpenters”, hvilket betyder at han ansvarer for layout af indgangsportalen til den Tyske stolpverkskonstruktion, hvoraf modellen ses herunder

Johannes har i halvanden dag arbejdet på den japanske side, med kom tilbage for at arbejde med Ulrik efter den franske layoutteknik med lod ”piquer au plomb”. I morgen bliver det mere layout, hvorefter en del japanere skal arbejde på Europäisk side med tilhugningen af de enkelte dele, og vi skal forsöge at komme med en mere udfyldende illustreret rapport i morgen.

Planen er at holde rejsegilde (taklagsfest) for begge konstruktioner på söndag eftermiddag…

Herunder ses den japanske smed i aktion

Annonser
Posted in: Okategoriserade