Fredag 13/8

Posted on 13 augusti, 2010

0


Detta bildspel kräver JavaScript.

Idag har arbetet fortsatt intensivt, de flesta börjar känna en viss tidspress för att hinna bli klara för testresningen av det europeiska bygget imorgon lördag. Planen är att kontrollera att alla delar verkligen passar ihop; det är många olika personer som har arbetat med att göra tappar och tapphål och det ska stämma precis. På söndag reser vi sedan båda byggnaderna, först den japanska på förmiddagen med tillhörande ceremoni och sedan den europeiska konstruktionen som också ska följas av en ceremoni.

Det har gått bra för bildhuggarna idag: Rahel är klar med hästhuvudet och fick hjälp av den japanska bildhuggaren Osaka-san med att nästan göra färdigt textstycket som ska sitta ovanför entrén. Hon gav honom också en yxa som gåva (presentutdelningen är en viktig del av utbytet i Kesurokai, alla ger bort och får verktyg) vilket gjorde honom så rörd att han började gråta. Mycket fint. Det nygifta paret som tillbringar sin smekmånad med att delta i Kesurokai blev också mycket glada för sina yxor. Tyske Malte visade dem hur de använder dem tillsammans, ”German Style”.

För ungefär en timme sedan avslutades också veckans stora kvällshändelse: fotbollsspelsturneringen. En japan och en europé har tävlat i varje lag och till slut vann tyska Rita – och tyska Andi. Han är en Wandergesälle som gör en del av sitt arbetsresande här i Japan och därmed tävlade som japan. Det är fantastiskt att se hur alla engagerar sig i fotbollsspelet, hur bra det funkar att kommunicera fastän man bara har tre ord gemensamma. På bilden syns Rahel som går vidare från gruppspelet.

Annonser
Posted in: Okategoriserade