Om oss

Ulrik Hjort Lassen er en dansk håndværker med baggrund i den danske tømreruddannelse og med en bachelor eksamen i emnet Bygghantverk ved Institutionen för Kulturvård i Mariestad, hvor han siden september 2007 er ansat som den første håndværksdoktorand ved Göteborgs Universitet. Ulrik om sin forskning:

– Min forskning fokuserer på arbejdsmetoder i forbindelse med stolpverkskonstruktioner (som er en samlingsbetegnelse for bygninger og konstruktioner hvor det bærende skelet består af firkant-skåret, blokket eller rundt tømmer af dimensioner større end 4” x 4”, og hvor bygningens indre og ydre belastninger overføres til fundamentet via en samvirkning mellem stående, liggende og skråt stillet tømmer. som f.eks. korsvirke, stavverk, skiftesverk og tag-konstruktioner).

Kundskaben om hvordan man har bygget i stolpverk har man i Sverige i nyere tid ikke fokuseret meget på i modsætning til f.eks. liggtimringstraditionen. Jeg forsøger derfor i mit arbejde at indsamle, undersøge og formidle kundskab om denne konstruktionstype og hvilke arbejdsmetoder som anvendes. Jeg fokuserer mest på det intellektuelle indhold i byggeprocessen, som hvordan man finder og optegner konstruktionens enkelte tømmerstykkers sande størrelse og derefter hvordan man overfører mål og vinkler fra tegningen til tømmeret for at det skal kunne tilhugges.

Lina Lo Gillefalk avslutade bebyggelseantikvariskt program på Institutionen för kulturvård 2010 och arbetar för närvarande på Länsstyrelsen i Halland. Hon har bland annat intresserat sig för fysisk tillgänglighet och det byggda kulturarvet i stadsmiljöer. Lina har en bakgrund som fotograf och kommer att dokumentera arbetsprocessen med kameran som främsta verktyg.

Johannes Törnqvist har precis avslutat tredje året på bygghantverksprogrammet och driver nu en egen firma i Småland.

Annonser
One Response “Om oss” →
1 Trackback For This Post
  1. Till Japan för att utbyta hantverk « Kesurokai

    […] Om KesurokaiOm oss RSS  Prenumerera:  RSS-flöde Kesurokai Ulrik, Lina och Johannes rapporterar från hantverkarmöte i Japan […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: